27.05.2022

Άνθιση του online τζόγου στην Κύπρο Επιστροφή

Με την άποψη του paloPro

Paloservices · 12/12/17 - 14:00

Διεξαγωγή ποσοτικής έρευνας για την «διάγνωση» του ποσοστού των εθισμένων στον τζόγο διεξάγεται από τον Οκτώβρη στην Κύπρο. Στόχος της έρευνας έιναι να προσσεγιστεί με μεγάλη ακρίβεια το ποσοστό αυτό, καθώς μετά το 2016 και την αλλαγή του πλαισίου των παιγνίων στην Μεγαλόνησο έχει αυξηθεί η ενασχόληση με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια, κυρίως το online στοίχημα.


Picture: REUTERS/ERIK DE CASTRO

Το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας είχε αποφασίσει το 2016 να προχωρήσει στο άνοιγα της ρύθμισης της συγκεκριμένης αγοράς, ώστε να καταπολεμηθεί η παραοικονομία και οι παράνομες ενέργειες. Με αυτό το «άνοιγμα», επετράπηκε η χρήση τερματικών μηχανών, όπως τα φρουτάκια και οι κουλοχέρηδες, ενώ το σημαντικότερο κομμάτι αφορούσε τις αδειοδοτήσεις σε ηλεκτρονικής μορφής επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών που προσέγγισαν αρκετούς επενδυτές.

Η άνθιση λοιπόν των online σελίδων για τυχερά παιχνίδια, έχει ανησυχήσει την Κυπριακή Εθνική Αρχή Στοιχημάτων που με τα αποτελέσματα της έρευνας θα δημιουργήσει μια στρατηγική προστασίας και μείωσης του φαινομένου.

Για την καταπολέμηση της άνθισης του online τζόγου, λειτουργεί το μοντέλο των δωρεάν online καζίνο. Σε αυτές τις σελίδες οι παίκτες στοιχηματίζουν «ψεύτικα» χρήματα μόνο και μόνο για να παίξουν το παιχνίδι χωρίς να μπουν στον κίνδυνο απώλειας μεγάλων χρηματικών ποσών. Μπορούν να στοιχηματίσουν σε παιχνίδια όπως δωρεάν κουλοχέρηδες ή δωρεάν φρουτάκια.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Αρχής κ. Φιάκου, η διεξαγωγή της ποσοτικής έρευνας με την χρήση προσωπικών συνεντεύξεων αποτελεί αποτέλεσμα της έλλειψης παρόμοιων ερευνών, αλλά και της έλλειψης γνώσης του κοινού για το ποιο είδος τυχερών παιχνιδιών και στοιχηματισμού είναι νόμιμο ή όχι.

Η έρευνα έχει ανατεθεί στην εταιρία Insights Market Research (IMR) Ltd, και θα εξετάσει 3000 άτομα μέσω της μεθόδου της τυχαίας πολυδιαστατικής στρωματοποιημένης δειγματοληψίας, με τις ηλικιακές ομάδες να ξεκινούν με ανήλικους 13 ετών, φτάνοντας έως άτομα που ξεπερνούν τα 65 χρόνια. Οι συνεντέυξεις κατανέμονται ως 1208 στην Λευκωσία, 863 στην Λεμεσό, 516 στην Λάρνακα, 257 στην Πάφο και 166 στην Αμμόχωστο, έχοντας ξεκινήσει από τον Οκτώβριο με σκοπό να ολοκληρωθούν στα τέλη του έτους.

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook