05.10.2022

  • Πολιτικός πρόσφυγας ήταν και ο ίδιος ο Βασίλης Βασιλικός στις 21 Απριλίου 1967, η χούντα τον βρήκε στη Γερμανία και αναγκάστηκε να μείνει εκεί μέχρι να τελειώσει το δράμα που περνούσε η χώρα.

  • Ένα βιβλίο αρκετά πολύτιμο, καθώς μας δείχνει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι Έλληνες αναγκάστηκαν να ζήσουν στη Γερμανία και πως βοήθησαν για να συντελεστεί αυτό που ονομάζουμε γερμανικό θαύμα.

  • Τώρα που οι συνθήκες έχουν αλλάξει και η χώρα μας έχει γίνει προορισμός προσφύγων και μεταναστών θα πρέπει να θυμηθούμε τους συμπατριώτες μας και τους λόγους για τους οποίους έφυγαν από τη χώρα.

  • Το υλικό αυτό, αρκετά πολύτιμο, έμεινε στα χέρια του συγγραφέα, ο οποίος το εκμεταλλεύτηκε αρκετά χρόνια αργότερα εκδίδοντας το συγκεκριμένο βιβλίο.

18/11/20 22:08

Βασίλης Βασιλικός Όταν οι Έλληνες ήταν οι μετανάστες

Πολιτικός πρόσφυγας ήταν και ο ίδιος ο Βασίλης Βασιλικός στις 21 Απριλίου 1967, η χούντα τον βρήκε στη Γερμανία και αναγκάστηκε να μείνει εκεί μέχρι να τελειώσει το δράμα που περνούσε η χώρα. Μετά από μια συνάντηση με τον Γκύντερ Γκρας άρχισε να καταγράφει τις συνθήκες κάτω...

akamas.wordpress.com ·

Βασίλης Βασιλικός Όταν οι Έλληνες ήταν οι μετανάστες

akamas.wordpress.com

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook