03.08.2021

  • Ο κ. Βαρβιτσιώτης, απευθυνόμενος στην Επιτροπή Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε ότι οι ενέργειες της Τουρκίας θέτουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την αρχιτεκτονική ασφάλειας της περιοχής.

  • Σημείωσε και υπενθύμισε ότι η Τουρκία παραβιάζει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, ενώ διεξάγει παράνομες γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ, και συνυπέγραψε ένα ανυπόστατο μνημόνιο οριοθέτησης ΑΟΖ με τη Λιβυή.

  • Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε λεπτομερώς στα περιστατικά με την προώθηση μεταναστών στον Έβρο (τον περασμένο Μάρτιο), τις NAVTEXγια τις έρευνες του Oruc Reis και την αποστολή του τουρκικού στόλου στην εν λόγω περιοχή της Ανατολική Μεσόγειο.

  • Ο ίδιος τόνισε ότι αποτελεί ψευδή είδηση ότι η Ελλάδα αρνείται το διάλογο, καταγγέλλοντας την “εχθρική και επιθετική” ρητορική της Τουρκίας, περί “τάχα μαξιμαλιστικών επιδιώξεων της Ελλάδας”.

10/09/20 12:19

Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα επιθυμεί λύση μέσω διαλόγου με την Τουρκία όχι όμως εν μέσω απειλών

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, απευθυνόμενος στην Επιτροπή Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε ότι οι ενέργειες της Τουρκίας θέτουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την αρχιτεκτονική ασφάλειας της περιοχής. Σημείωσε και υπενθύμισε ότι η Τουρκία παραβιάζει...

rikNews ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook