08.08.2022

  • Ετοιμάζουμε το προζύμι διαλύοντας σε ένα μπολ τημαγιά στο χλιαρό νερό μαζί με μία κουταλιά ζάχαρης και τέσσεριςκουταλιές αλεύρι.

  • Ανακατεύουμε και πάλι καιπροσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, πλάθοντας ταυτόχρονα με το χέρι.

  • Μόλις έχουμε μία ωραία ζύμη, τηλαδώνουμε ελαφρώς και την βάζουμε μέσα σ’ένα μεγάλο μπωλ.

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC και ψήνουμε μέχρι τα τσουρέκια μας να ροδίσουν, για 30 λεπτά περίπου.Τααλείφουμε με αβγό και τα διακοσμούμε με φιλέ αμυγδάλου.

20/09/19 09:23

Τσουρέκι με πορτοκάλι και μαχλέπι

Ετοιμάζουμε το προζύμι διαλύοντας σε ένα μπολ τη μαγιά στο χλιαρό νερό μαζί με μία κουταλιά ζάχαρης και τέσσερις κουταλιές αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρις ότου έχουμε ένα ωραίο χυλό. Έπειτα σκεπάζουμε το μπολ μας και το αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά να φουσκώσει ο χυλός. Σε...

Sigmalive Cooking ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook