15.05.2021

  • Το γερμανικής κατασκευής αυτόματο όργανο HP3 (γνωστό και ως Mole, δηλαδή τυφλοπόντικας) του InSight άνοιξε κιόλας μια τρύπα σε βάθος έως 50 εκατοστών, μετά από 4.000 σφυριές σε διάστημα τεσσάρων ωρών.

  • Στη συνέχεια έκανε το ίδιο με άλλη μια πέτρα σε μεγαλύτερο βάθος, δήλωσε ο υπεύθυνος για το τρυπάνι Τίλμαν Σπον του Γερμανικού Αεροδιαστημικού κέντρου (DLR), που συνεργάζεται με τη NASA γι' αυτή την αποστολή.

  • Καθώς άνοιγε δρόμο προς το βάθος, το Mole φαίνεται πως χτύπησε κάποια πέτρα, πήρε μια κλίση περίπου 15 μοιρών και την έσπρωξε πέρα ή την προσπέρασε.

  • Η νέα έρευνα, με επικεφαλής τον Φρανσέσκο Σαλέζε της Σχολής Γεωεπιστημών του ολλανδικού Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης, που δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό περιοδικ;o γεωφυσικής Journal of Geophysical Research, αποκαλύπτει ένα μεγάλο δίκτυο υπόγειων συγκοινωνούντων δοχείων.

02/03/19 14:03

Το InSight της NASA ξεκίνησε το σκάψιμο στον Άρη

Το γερμανικής κατασκευής αυτόματο όργανο HP3 (γνωστό και ως «Mole», δηλαδή «τυφλοπόντικας») του InSight άνοιξε κιόλας μια τρύπα σε βάθος έως 50 εκατοστών, μετά από 4.000 «σφυριές» σε διάστημα τεσσάρων ωρών. «Καθώς άνοιγε δρόμο προς το βάθος, το Mole φαίνεται πως χτύπησε...

rikNews ·

Το InSight της NASA ξεκίνησε το σκάψιμο στον Άρη

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook