31.07.2021

  • Σύμφωνα με το Bloomberg, η λίρα υποχώρησε σήμερα μέχρι και 1,7%, στα 8,0984 ανά δολάριο, μετά το κάλεσμα του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων.

  • Η πτώση της τουρκικής λίρας την Δευτέρα ήταν η μεγαλύτερη μεταξύ των νομισμάτων των αναδυόμενων αγορών και διευρύνει μια περίοδο υποτίμησης εννέα εβδομάδων, που είναι η μεγαλύτερη περίοδος υποχώρησης της λίρας από το 1999.

  • Προσθέτει ότι η τουρκική ρυθμιστική αρχή έχει ήδη ξοδέψει με έντονο ρυθμό τα συναλλαγματικά αποθέματα της σε μια προσπάθεια να στηρίξει τη λίρα.

  • Το δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει επίσης ότι οι ξένοι επενδυτές πούλησαν φέτος τουρκικές μετοχές και ομόλογα, αξίας 13,3 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που αποτελεί το μεγαλύτερο από το 2005, τουλάχιστον.

26/10/20 22:38

Το φράγμα των 8 δολαρίων έσπασε για πρώτη φορά η τουρκική λίρα

Σύμφωνα με το Bloomberg, η λίρα υποχώρησε σήμερα μέχρι και 1,7%, στα 8,0984 ανά δολάριο, μετά το κάλεσμα του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων. Η πτώση της τουρκικής λίρας την Δευτέρα ήταν η μεγαλύτερη μεταξύ των νομισμάτων...

rikNews ·

Το φράγμα των 8 δολαρίων έσπασε για πρώτη φορά η τουρκική λίρα

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook