15.05.2021

  • Κλιματικό φαινόμενο που συνδέεται, μεταξύ άλλων, με την υπερθέρμανση των νερών του Τροπικού Ειρηνικού Ωκεανού, το Ελ Νίνιο συμβάλλει στην αύξηση της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας.

  • Επτά νότιες επαρχίες γνώρισαν κατά την ίδια περίοδο ένα επίπεδο βροχοπτώσεων που είχε να παρατηρηθεί από το 1961, υπογράμμισε αυτή την εβδομάδα το Κέντρο αυτό σε ανακοίνωση που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του.

  • Το χαμηλό επίπεδο ηλιοφάνειας, που οδηγεί σε μια πτώση των θερμοκρασιών, θα καταστρέψει τις ρυζοκαλλιέργειες, προέβλεψε ο Ντινγκ Γιχουί, μέλος της κινεζικής Ακαδημίας Μηχανικής, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα China Daily.

  • Το επεισόδιο Εν Νίνιο συμβάλλει επίσης σε μια επανεμφάνιση της αιθαλομίχλης περιμετρικά του Πεκίνου και της γειτονικής επαρχίας Χεμπέι, στη βόρεια Κίνα, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο έρευνας για τον έλεγχο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

02/03/19 18:36

Το φαινόμενο Ελ Νίνιο "χτυπά" με βροχές και ρύπανση την Κίνα

Από τον Δεκέμβριο έως τις 22 Φεβρουαρίου, ορισμένες πόλεις στον νότο της χώρας κατέγραψαν έως 55 ημέρες βροχοπτώσεων, δηλαδή 15 περισσότερες σε σχέση με τον μέσο όρο της εποχής, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο για το Κλίμα. Επτά νότιες επαρχίες γνώρισαν κατά την ίδια περίοδο...

rikNews ·

Το φαινόμενο Ελ Νίνιο "χτυπά" με βροχές και ρύπανση την Κίνα

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook