07.05.2021

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

  • Αυτή τη στιγμή στη χώρα χρησιμοποιούνται δύο εμβόλια, αυτό των AstraZeneca/Οξφόρδης και αυτό των Pfizer/BioNTech, στα οποία την άνοιξη θα προστεθεί το εμβόλιο της Moderna.

  • Όπως είπε θα ήταν καλό το συγκεκριμένο εμβόλιο να είχε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, αλλά είναι πάνω από 50%, που είναι το όριο Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και έχει πάρει έγκριση.

  • Αντίθετα με το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Γερμανία δεν συνιστούν τη χορήγηση του εμβολίου στους ανθρώπους κάτω των 65 ετών, έστω κι αν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων το ενέκρινε για όλους τους ενηλίκους.

  • Επειδή, εξήγησε, έχουμε ελλείψεις δόσεων δεν πρέπει να φτάσουμε σε σημείο να εμβολιάζουμε ένα 80χρονο με το AstraZeneca, μόνο και μόνο επειδή δεν έχουμε δόσεις από τη Pfizer.

03/02/21 17:19

Ν.Διέτης: Η Κύπρος θα προχωρήσει κανονικά με το εμβόλιο της AstraZeneca

Η Κύπρος θα προχωρήσει κανονικά με τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca όταν το παραλάβει, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επίκουρος Καθηγητής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Νικόλας Διέτης, ο οποίος είπε πως η σύσταση για μη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου σε άτομα άνω...

rikNews ·

Ν.Διέτης: Η Κύπρος θα προχωρήσει κανονικά με το εμβόλιο της AstraZeneca

rikNews

Το εμβόλιο της AstraZeneca μειώνει τη μετάδοση από την πρώτη δόση

Το εμβόλιο της AstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά της Covid-19 μειώνει κατά 67% τη μετάδοση του ιού από την πρώτη δόση, σύμφωνα με ανάλυση των κλινικών δοκιμών, η οποία επιβεβαιώνει την εμβολιαστική στρατηγική της βρετανικής κυβέρνησης. Σ' αυτή η μελέτη...

rikNews ·

Το εμβόλιο της AstraZeneca μειώνει τη μετάδοση από την πρώτη δόση

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook