09.05.2021

  • Μετά από το ρεκόρ συρρίκνωσης της κινέζικης οικονομίας στους τρεις πρώτους μήνες του περασμένου έτους λόγω πρωτοφανών περιοριστικών μέτρων και κλεισίματος βιομηχανιών, στη συνέχεια η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο παρουσίασε ανάκαμψη.

  • Με την αύξηση των δαπανών για τη στήριξη της οικονομικής της ανάκαμψης, το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης της Κίνας αναμένεται να αυξηθεί στο 18,2% του ΑΕΠ το 2020, από 12,6% το προηγούμενο έτος.

  • Ωστόσο, το Ταμείο αναφέρει ότι η ανάπτυξη εξακολουθεί να είναι ασταθείς, καθώς η ανάκαμψη βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στην κρατική στήριξη, ενώ υστερεί η ιδιωτική κατανάλωση.

  • Η κινεζική οικονομία συνεχίζει τη γρήγορη ανάκαμψή της από την πανδημία, με τη βοήθεια μιας ισχυρής προσπάθειας περιορισμού της πανδημίας και ταχείας πολιτικής δράσης για τον μετριασμό των επιπτώσεων της κρίσης, τονίζει το ΔΝΤ.

08/01/21 16:16

Το ΔΝΤ υποβάθμισε τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη της Κίνας το 2021 στο 7,9%, απο 8,2%

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) υποβάθμισε την Παρασκευή τις προβλέψεις του για τον ρυθμό ανάπτυξης της Κίνας για το 2021, στο 7,9%, ύστερα από ένα έτος "σημαντικών ανθρώπινων και οικονομικών δαπανών", που προκλήθηκαν από την κρίση Covid-19. Ο ρυθμός ανάπτυξης είναι...

rikNews ·

Το ΔΝΤ υποβάθμισε τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη της Κίνας το 2021 στο 7,9%, απο 8,2%

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook