09.05.2021

  • Τόνισε, πως σε αυτό το πλαίσιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένει από την Τουρκία, μέσα στο επόμενο διάστημα να μετουσιώσει σε πράξη τα όσα είπε ο Τσαβούσογλου κατά τις επαφές του με υψηλόβαθμους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

  • Όσον αφορά την άτυπη πενταμερή για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη, ο Νίκος Χριστοδουλίδης είπε ότι έχουν δοθεί στις πλευρές δύο πιθανές ημερομηνίες, εντός της πρώτης εβδομάδας Μαρτίου.

  • Είπε, επίσης, ότι οι εγγυήτριες δυνάμεις θα εκπροσωπηθούν στην άτυπη διάσκεψη, σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, και πως ο Ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετέφερε στην Άγκυρα την επιθυμία των Βρυξελλών να παραστούν στις συνομιλίες.

  • Εξέφρασε την εκτίμηση, ότι μετά την υιοθέτηση, αύριο, των ψηφισμάτων από το Συμβούλιο Ασφαλείας, ο Αντόνιο Γκουτέρες αναμένεται να ανακοινώσει ακριβή ημερομηνία.

27/01/21 12:35

θετική συγκυρία για το Κυπριακό από τις διαβουλεύσεις Βρυξελλών - Άγκυρας, εκτιμά ο ΥΠΕΞ

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι από τις επαφές του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ και του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προκύπτει ότι η Άγκυρα επιθυμεί ενίσχυση των Ευρω-τουρκικών σχέσεων. Τόνισε, πως...

rikNews ·

θετική συγκυρία για το Κυπριακό από τις διαβουλεύσεις Βρυξελλών - Άγκυρας, εκτιμά ο ΥΠΕΞ

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook