12.05.2021

  • Ως γνωστόν, η ευρέως αποδεκτή προσέγγιση παραμένει ακόμα και σήμερα ότι η Ουάσιγκτον παρακινήθηκε από το πρόγραμμα όπλων μαζικής καταστροφής του Σαντάμ Χουσεΐν, με τις πυρηνικές δυνατότητες του οπλοστασίου να θεωρούνται σε μεγάλο βαθμό ανησυχητικές.

  • Ο Ράμσφελντ, ο Αναπληρωτής Γραμματέας Άμυνας Πολ Γούλφγουζ και ο Υφυπουργός Άμυνας για την Πολιτική Ντάγκλας Φέιθ θεωρούν επικίνδυνα περιορισμένες, πενιχρές και στενές τις στρατηγικές αντιποίνων στο Αφγανιστάν.

  • Σύμφωνα με την έρευνα του Ahsan I Butt για τις αιτίες του πολέμου, η απάντηση δεν βρίσκεται ούτε στην πολεμική απειλή του Ιράκ, ούτε στην επιθυμία εξάπλωσης της δημοκρατίας, όπως είχε -μάλλον σκανδαλωδώς- προταχθεί τότε.

  • Η συγκεκριμένη άποψη αντιμετωπίζει, ωστόσο, ένα σημαντικό πρόβλημα: Δεν εδράζεται πάνω σε πραγματικά στοιχεία, πέραν των μαρτυριών των ίδιων των αξιωματούχων του Μπους.

09/06/19 18:13

Τελικά, γιατί οι ΗΠΑ εισέβαλαν στο Ιράκ;

Παιχνίδια ηγεμονίας και μηνύματα ισχύος στην Παγκόσμια σκακιέρα Η άποψη ότι η κυβέρνηση Μπους θέλησε να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στον πλανήτη για το "ποιός κάνει κουμάντο" στο παρελθόν δεν είχε συζητηθεί αρκετά Σύμφωνα με τον Μπατ, ο πόλεμος στο Ιράκ είχε ως κίνητρο την...

sigmalive cyprus ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook