06.05.2021

  • Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Κουλούμας ανέφερε ότι πρόκειται για ένα απαραίτητο φάρμακο όσον αφορά ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από κατά πλάκα σκλήρυνση, και επεσήμανε πως δεν υπάρχει αντίστοιχο φάρμακο με την ίδια αποτελεσματικότητα.

  • Ο κύριος Κουλούμας σημείωσε πως ύστερα από συνεννόηση με την διεύθυνση αγορών και προμηθειών του υπουργείου Υγείας και τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, γίνονται διαβήματα για την εξασφάλιση ποσοτήτων της συγκεκριμένης κορτιζόνης από άλλες χώρες.

  • Σημείωσε, παράλληλα, ότι οι οργανωμένοι ασθενείς συναντήθηκαν με τη διεύθυνση αγορών και προμηθειών, τον ΟΑΥ, την αναπληρώτρια διευθύντρια Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, ώστε να εξευρεθούν τρόποι έγκαιρης υποβολής παραγγελιών, προκειμένου να αποφεύγονται ελλείψεις φαρμακευτικών σκευασμάτων.

  • Η έλλειψη παρατηρήθηκε εδώ και μερικές εβδομάδες, καθώς μόνο μικρές ποσότητες ήταν διαθέσιμες.

28/11/20 12:05

Σοβαρή έλλειψη συγκεκριμένου είδους κορτιζόνης παρατηρείται στα φαρμακεία

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Κουλούμας ανέφερε ότι πρόκειται για ένα απαραίτητο φάρμακο όσον αφορά ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από κατά πλάκα σκλήρυνση, και επεσήμανε πως δεν υπάρχει αντίστοιχο φάρμακο με την ίδια αποτελεσματικότητα.   Η έλλειψη παρατηρήθηκε εδώ και μερικές...

rikNews ·

Σοβαρή έλλειψη συγκεκριμένου είδους κορτιζόνης παρατηρείται στα φαρμακεία

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook