13.05.2021

  • Μιλώντας στη Σημερινή, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, Κυριάκος Χατζηγιάννης, τόνισε την ανάγκη ύπαρξης του συγκεκριμένου νόμου, ώστε να ελεγχθεί και να περιοριστεί στο ελάχιστο το φαινόμενο που παρουσιάζει αυξητικές τάσεις.

  • Τέλος, το Υπουργείο οφείλει να καταθέσει στη Βουλή σχετικούς κανονισμούς που να εξειδικεύουν και να ρυθμίζουν την εφαρμογή του νόμου, εντός τριών μηνών από τη δημοσίευσή του στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας.

  • Το φαινόμενο αυτό φέρει αρνητικές επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία των μαθητών και σίγουρα δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις σχολικές μονάδες.

  • Κάθε σχολείο οφείλει, με βάση τη σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού, να λαμβάνει όλα τα αναγκαία διοικητικά και παιδαγωγικά μέτρα για την προστασία των μαθητών από οποιασδήποτε μορφής φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού και ενδοσχολικής βίας.

09/06/19 18:13

Ο νόμος που θα σταματήσει το bullying

Σύσταση ειδικής επιτροπής στα σχολεία, με στόχο τη λύση του προβλήματος του σχολικού εκφοβισμού Η αύξηση του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού και της ενδοσχολικής βίας στα σχολεία της Κύπρου απασχόλησε τη Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία προχώρησε στην ψήφιση του «Περί...

sigmalive cyprus ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook