21.09.2021

  • Μετά την απόφαση του ΔΕΕ και αφού έγιναν εκτίμηση των νομικών συνεπειών της και άλλες διαβουλεύσεις, ο FRONTEX αποφάσισε να αναστείλει όλες τις επιχειρησιακές δραστηριότητές του επί του πεδίου στην Ουγγαρία, ανέφερε.

  • Θυμίζοντας ότι στην απόφασή του το ΔΕΕ απαίτησε επίσης η Βουδαπέστη να σταματήσει τις επαναπροωθήσεις στη Σερβία, η επίτροπος χαρακτήρισε καλοδεχούμενη την κίνηση.

  • Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε επισημάνει πως οι μετανάστες που θέλουν να υποβάλουν αίτηση για τη χορήγηση ασύλου είναι πρακτικά αδύνατον να το καταφέρουν, κάτι που παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

  • Ο FRONTEX, ο οποίος εδρεύει στη Βαρσοβία, ανακοίνωσε εξάλλου ότι σήμερα, για πρώτη φορά, θα αναπτύξει 20 συνοριοφύλακες στα σύνορα Ρουμανίας-Σερβίας.

28/01/21 06:57

Ο FRONTEX ανέστειλε τη δραστηριότητά του στην Ουγγαρία

Ανεστάλησαν χθες Τετάρτη οι επιχειρήσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (FRONTEX) στην Ουγγαρία, μετά την ετυμηγορία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) κατά την οποία η Βουδαπέστη παραβίασε τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία...

rikNews ·

Ο FRONTEX ανέστειλε τη δραστηριότητά του στην Ουγγαρία

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook