08.08.2022

  • Όπως ανέφερε στο Τρίτο ο διευθυντής του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων Χαράλαμπος Χατζηπάκκος, για καθαρά προληπτικούς λόγους λήφθηκε απόφαση το νερό από το φράγμα να μην χρησιμοποιείται για σκοπούς ύδρευσης.

  • Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος, δείγματα που λήφθηκαν από δύο υδατορέματα τα οποία καταλήγουν στο φράγμα εστάλησαν για χημική ανάλυση και διαπιστώθηκε ότι περιέχουν υψηλά επίπεδα βαρέων μετάλλων.

  • Ανέφερε, ακόμη, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος ούτε για τις καλλιέργειες που εξακολουθούν να αρδεύονται από το φράγμα της Καλαβασού.

  • Ο κύριος Χατζηπάκκος εμφανίστηκε καθησυχαστικός, επισημαίνοντας ότι μεταλλεύματα όπως το κάδμιο και το νικέλιο, ανιχνεύτηκαν σε πολύ χαμηλότερο από το επιτρεπόμενο όριο, στο νερό του φράγματος.

11/02/20 10:45

Λόγω ρύπανσης έκλεισε το φράγμα Καλαβασού

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Φιλελεύθερος", δείγματα που λήφθηκαν από δύο υδατορέματα τα οποία καταλήγουν στο φράγμα εστάλησαν για χημική ανάλυση και διαπιστώθηκε ότι περιέχουν υψηλά επίπεδα βαρέων μετάλλων. Όπως ανέφερε στο Τρίτο ο διευθυντής του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων...

rikNews ·

Λόγω ρύπανσης έκλεισε το φράγμα Καλαβασού

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook