15.06.2021

  • Ο Νίκος Χριστοδουλίδης χαιρέτισε επίσης την πρόθεση της προεδρεύουσας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γερμανίας, να μεσολαβήσει για αποκλιμάκωση της έντασης, σε μια περίοδο, όπως είπε, κατά την οποία παρατηρείται υποβάθμιση του Αμερικανικού ενδιαφέροντος στην περιοχή.

  • Αναφερόμενος στη συνεδρία του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών στις δεκατρείς Ιουλίου, με θέμα τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης Τουρκίας, ο υπουργός εξωτερικών εκτίμησε ότι δεν θα είναι το τέλος, αλλά η απαρχή της σχετικής συζήτησης.

  • Αν αυτό δεν γίνει εφικτό, πρόσθεσε, θα πρέπει να υπάρξει πιο αποτελεσματική εφαρμογή των σχετικών ομόφωνων αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  • Υπογράμμισε ωστόσο ότι δεν θα ήθελε, ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη η πρωτοβουλία, να αναφερθεί δημόσια, στο ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων προς την Τουρκία.

06/07/20 10:37

ΥΠΕΞ: Η ΕΕ αντιλαμβάνεται επιτέλους την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο

Μιλώντας στο τρίτο, ο κύριος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα την Άγκυρα, θα μεταφέρει τις θέσεις των Βρυξελλών, εκφράζοντας την ελπίδα να έχει τελικά αποτέλεσμα η προσπάθεια αυτή. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης...

rikNews ·

ΥΠΕΞ: Η ΕΕ αντιλαμβάνεται επιτέλους την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook