15.05.2021

  • Η απεικόνιση με κύβους που δημιούργησε το 2005 ο Γάλλος `αστικός` καλλιτέχνης (urban artist) Invader αναμένεται να αποφέρει έως 150.000 ευρώ κατά τη δημοπράτησή του, υποστήριξε σήμερα ο οίκος δημοπρασιών Arcturial.

  • Το γνωρίζεις πως πρόκειται για τη Μόνα Λίζα, απλώς και μόνον από τη στάση, τη συνολική σύνθεση κι αυτό είναι που το κάνει μαγικό, τόνισε ο Αρνό Ολιβέ, επικεφαλής του τμήματος δημοπρασιών τέχνης του Arcturial.

  • Ο καλλιτέχνης χρησιμοποίησε τα έντονα πολύχρωμα πλαστικά κυβάκια του παιχνιδιού-σπαζοκεφαλιά, προκειμένου να αναπλάσει τα στο παράδοξο τούτο ψηφιδωτό τα χαρακτηριστικά και το πασίγνωστο χαμόγελο της Μόνα Λίζας.

  • Ο Invader έχει γίνει διάσημος σε όλον τον κόσμο από τις δημιουργίες-παρεμβάσεις του, που συνίστανται στην επίστρωση κτηρίων με κεραμικά πλακάκια, που συχνά αναπαριστούν εικόνες από βιντεοπαιχνίδια, ή χαρακτήρες από γνωστά βιβλία κόμικ.

04/02/20 09:08

Η Μόνα Λίζα με κύβους Ρούμπικ δημοπρατείται

Η απεικόνιση με κύβους που δημιούργησε το 2005 ο Γάλλος `αστικός` καλλιτέχνης (urban artist) Invader αναμένεται να αποφέρει έως 150.000 ευρώ κατά τη δημοπράτησή του, υποστήριξε σήμερα ο οίκος δημοπρασιών Arcturial. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποίησε τα έντονα πολύχρωμα πλαστικά...

rikNews ·

Η Μόνα Λίζα με κύβους Ρούμπικ δημοπρατείται

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook