18.05.2021

  • Το πολιτικό/διπλωματικό, νομικό και οικονομικό Δεύτερη εισβολή χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης τις τουρκικές παραβιάσεις της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

  • Η Σ ζήτησε από ειδικούς να σχολιάσουν, με αφορμή την παρουσία του Πορθητή 40 ναυτικά μίλια μακριά από την Κύπρο, το κατά πόσον μπορεί να υπάρξουν οικονομικές επιπτώσεις στην Άγκυρα.

  • Οι ενέργειες αυτές αποτελούν σοβαρότατη παραβίαση τόσο των δικαιωμάτων της χώρας μας αλλά και των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας που τα προσδιορίζουν.

  • Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αφού προσδιορίζει και οριοθετεί τις κυρώσεις που πρέπει να έχει η Τουρκία σε σχέση με τις πειρατικές της συμπεριφορές, οι οποίες κυρώσεις πρέπει να είναι ανάλογες των παραβιάσεων, ανέφερε.

12/05/19 18:22

Οι κυρώσεις να είναι ανάλογες των παραβιάσεων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ Οι επιπτώσεις για την Τουρκία θα πρέπει να αφορούν τρία επίπεδα. Το πολιτικό/διπλωματικό, νομικό και οικονομικό Δεύτερη εισβολή χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης τις τουρκικές...

sigmalive cyprus ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook