17.05.2021

  • Συγκεκριμένα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος αναφέρει ότι, καταδικάζω σθεναρά το πραξικόπημα του Tatmadaw (η ονομασία των ενόπλων δυνάμενων) στη Μιανμάρ.

  • Ο Πρόεδρος Win Myint, η Πρωθυπουργός Aung San Suu Kyi και όλοι οι άλλοι που έχουν συλληφθεί πρέπει να απελευθερωθούν αμέσως και χωρίς όρους.

  • Πρόκειται για σαφή παραβίαση του συντάγματος της χώρας και απόπειρα του στρατού να ανατρέψει τη βούληση του λαού της Μιανμάρ και την ισχυρή προσκόλλησή τους στη δημοκρατία, όπως εκφράστηκε στις γενικές εκλογές του Νοεμβρίου 2020.

  • Σημειώνει ότι, η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά την άμεση αποκατάσταση της νόμιμης μη στρατιωτικής κυβέρνησης στη Μιανμάρ και το γρήγορο άνοιγμα του κοινοβουλίου με τη συμμετοχή όλων των εκλεγμένων αντιπροσώπων, όπως προβλέπεται από το σύνταγμα.

01/02/21 10:59

Η ΕΕ ζητά άμεση αποκατάσταση της νόμιμης μη στρατιωτικής κυβέρνησης στη Μιανμάρ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά την άμεση αποκατάσταση της νόμιμης μη στρατιωτικής κυβέρνησης στη Μιανμάρ και το γρήγορο άνοιγμα του κοινοβουλίου με τη συμμετοχή όλων των εκλεγμένων αντιπροσώπων, όπως προβλέπεται από το σύνταγμα, σύμφωνα με γραπτή δήλωση που εξέδωσε εκ  μέρους των...

rikNews ·

Η ΕΕ ζητά άμεση αποκατάσταση της νόμιμης μη στρατιωτικής κυβέρνησης στη Μιανμάρ

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook