13.05.2021

  • Το παρόν άρθρο αποτελεί μια σύνοψη της συνεισφοράς μου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Διάλογος με τους πολίτες για το μέλλον της Ευρώπης.

  • Η εισήγησή μου αφορά στη δημιουργία ενός νέου Σχεδίου με τίτλο Περιφέρειες Καινοτομίας με στόχο την παραγωγή -πιο γρήγορα, πιο φθηνά και πιο έξυπνα- τοπικών καινοτομιών με ευρωπαϊκό αντίκτυπο και παγκόσμια προοπτική.

  • Οι Περιφέρειες Καινοτομίας συνδυάζουν όλες τις πτυχές του οικοσυστήματος καινοτομίας: 1. Τις εταιρείες, τους θεσμούς, τους οργανισμούς και τα διάφορα κίνητρα και μοχλούς innovation drivers που δίνουν ώθηση στην καινοτομία.

  • Στόχος του Σχεδίου Περιφέρειες Καινοτομίας είναι η ανάπτυξη νέων προϊόντων / υπηρεσιών και λύσεων, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες, τις ανάγκες, τις δυνατότητες και κυρίως τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής.

09/06/19 18:13

Η αρχή της επικουρικότητας στην καινοτομία

Οι νέες καινοτομίες θα πρέπει να παράγουν πρόσθετη αξία τόσο σε τοπικό / περιφερειακό όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Μέσα από το Σχέδιο αυτό οι τοπικές κοινωνίες θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν στον μέγιστο δυνατό βαθμό τα διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα όπως είναι...

sigmalive cyprus ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook