11.05.2021

  • Αυτό το νέο πλαίσιο λογοδοσίας θα αποτελείται από ένα συμβούλιο εθνικών συντονιστών ψηφιακών υπηρεσιών, με ειδικές αρμοδιότητες για την Κομισιόν συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να τις επιβάλλει απευθείας κυρώσεις.

  • Επιπλέον, οι νέοι κανόνες θα απαγορεύσουν τις αθέμιτες προϋποθέσεις που επιβάλλονται από διαδικτυακές πλατφόρμες που έχουν γίνει ή αναμένεται να γίνουν πύλες στην ενιαία αγορά.

  • Συγκεκριμένα, καθορίζει εναρμονισμένους κανόνες που ορίζουν και απαγορεύουν αθέμιτες πρακτικές και παρέχει έναν μηχανισμό επιβολής με βάση έρευνες αγοράς.

  • Θα υποστηρίξουν επίσης την αύξηση των μικρότερων πλατφορμών, των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και των νεοσύστατων επιχειρήσεων, παρέχοντάς τους εύκολη πρόσβαση σε πελάτες σε ολόκληρη την ενιαία αγορά, μειώνοντας παράλληλα το κόστος συμμόρφωσης.

15/12/20 19:06

H Kομισιόν προτείνει νέους κανόνες για τις ψηφιακές υπηρεσίες και τις πλατφόρμες του διαδικτύου

Με βάση τις δύο προτεινόμενες πράξεις, την πράξη για τις ψηφιακές υπηρεσίες και την πράξη για τις ψηφιακές αγορές, οι πλατφόρμες που προσεγγίζουν περισσότερο από το 10% του πληθυσμού της ΕΕ (45 εκατομμύρια χρήστες) θεωρούνται συστημικής φύσης και υπόκεινται όχι μόνο σε συγκεκριμένες...

rikNews ·

H Kομισιόν προτείνει νέους κανόνες για τις ψηφιακές υπηρεσίες και τις πλατφόρμες του διαδικτύου

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook