13.05.2021

  • Πολύ περισσότερο, γιατί η Βρετανία συνεχίζει να εκδηλώνει απροκάλυπτα την αντικυπριακή της στάση, όπως έπραξε πρόσφατα, με προκλητική αμφισβήτηση της ΑΟΖ της Κύπρου.

  • Αφού, όμως, δεν εγείρεται θέμα απομάκρυνσης των Βρετανικών Βάσεων, που αποτελούν θλιβερά κατάλοιπα αποικισμού, τουλάχιστον ας προχωρήσουμε να διεκδικήσουμε τα οφειλόμενα, από τη Βρετανία, χρηματικά ποσά προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

  • Το παράρτημα R (Appendix R) και συγκεκριμένα στην υποπαράγραφο (γ) της Συνθήκης Εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας, που τιτλοφορείται Οικονομική Βοήθεια στην Κυπριακή Δημοκρατία, αποτελούν δύο επιστολές, οι οποίες ενσωματώθηκαν στη Συνθήκη.

  • Αυτά έχουν πληρωθεί.β) Εκείνα τα ποσά που θα έπρεπε να καταβάλλονταν ανά πενταετία μετά το 1965 από την Αγγλική Κυβέρνηση, κατόπιν διαβουλεύσεων με την Κυπριακή Δημοκρατία.

09/06/19 18:13

Γιατί δεν απαιτούμε τα οφειλόμενα;

Υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία, νομική ή πολιτική, για να αποφεύγει η Κυπριακή Κυβέρνηση να διεκδικήσει τις οφειλές της Βρετανίας προς την Κυπριακή Δημοκρατία; Ούτε αυτό το αυτονόητο, το ελάχιστο και το στοιχειώδες δεν προτίθεται να πράξει; Η γνωμοδότηση-απόφαση του Διεθνούς...

sigmalive cyprus ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook