15.05.2021

  • Τον συγκλονισμό και τη φρίκη της κοινής γνώμης κατέστησε ισχυρότερο το γεγονός ότι τα δύο από τα επτά θύματα ήταν ανήλικα παιδιά, ηλικίας έξι και οκτώ ετών.

  • Γιατί, σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να λησμονούμε ότι και ο πλέον στυγνός εγκληματίας είναι σάρκα από τη σάρκα μας και οργανικό μέλος του κοινωνικού σώματος, εντός του οποίου διαμορφώθηκε ο όλος ψυχισμός του.

  • Το δυναμικό τούτο ξέσπασμα της κοινωνικής συνείδησης πρέπει να οδηγήσει τόσο τους έχοντες πολιτικά αξιώματα, όσο και τον καθένα μας ξεχωριστά, σε μια κίνηση βαθιάς ενδοσκόπησης και αυτογνωσίας.

  • Παράλληλα, όμως, μερίδιο ευθύνης έχει και το κοινωνικό σύνολο, στο μέτρο που μετέχει τόσο στη διαδικασία διαμόρφωσης των εγκληματογόνων κινήτρων, όσο και στη διαδικασία σταδιακής πώρωσης της ηθικής συνείδησης ενός δυνάμει εγκληματία.

12/05/19 18:22

Για κάθε σταγόνα αίματος, που αδίκως χύνεται, ευθυνόμαστε όλοι μας

Η ευθύνη της κοινωνίας έγκειται στο ότι ανέχεται και ενίοτε υποθάλπει την ύπαρξη και δράση δυνάμεων που πυροδοτούν τις προς το έγκλημα ορμές ευάλωτων ατόμων, καθώς και παραγόντων που σταδιακώς απεργάζονται την υποβάθμιση της αξίας της ανθρώπινης ζωής και του προσώπου της...

sigmalive cyprus ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook