12.05.2021

  • Δεδομένης της στρατιωτικής ανεπάρκειας της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ναυτικό και αεροπορία για παρεμπόδιση παράνομων γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ, τα περιθώρια αντίδρασης της Λευκωσίας είναι περιορισμένα.

  • Η απώλεια της Κύπρου σημαίνει... Συγκεκριμένα, το κινεζικό δημοσίευμα αναφέρει πως η απώλεια της Κύπρου θα διακόψει σημαντικά τις γραμμές ενεργειακής τροφοδοσίας της Τουρκίας, δεδομένου ότι το Αιγαίο είναι γεμάτο με εκατοντάδες ελληνικά νησιά.

  • Η Κύπρος είναι σαν ένα φυσικό αεροπλανοφόρο, που θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως μια μελλοντική βάση για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, πρόσθεσε ο Ντιλέκ.

  • Συγκεκριμένα, σε ρεπορτάζ, το Petroleum Economist αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η κυπριακή Κυβέρνηση ενέκρινε την ανάπτυξη του Βασιλικού, της περιοχής όπου έγινε πρόταση για κατασκευή σταθμού LNG, ως αποκλειστικού ενεργειακού λιμανιού.

05/05/19 18:14

Φλερτάρει με το χΑΟΖ η Άγκυρα

NEA ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΓΕΩΤΡΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Σε κάθε περίπτωση, αρκετοί αναλυτές θεωρούν ότι η Κύπρος θα μπορούσε να μετατραπεί σε κέντρο ενέργειας της Ανατολικής Μεσογείου, την ώρα που άλλοι...

sigmalive cyprus ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook