01.08.2021

  • Αγία ΣοφίαSultan Ahmet, Ayasofya Meydanı, 34122 Ήταν εκκλησία που έγινε τζαμί, που στο τέλος έγινε μουσείο και συμπεριλαμβάνεται στις μεγαλύτερες αρχιτεκτονικές επιτυχίες του κόσμου.

  • Από τους Μεβλεβήδες μέχρι τον Βόσπορο υπάρχουν πολλά που συγκαταλέγουμε εμείς στα 10 must της Κωνσταντινούπολης και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις ποιο σου ταιριάζει και να τρέξεις.

  • Μετά από χρόνια αναστήλωσης, η Αγία Σοφία άνοιξε ξανά εκθέτοντας, εκτός των άλλων, βυζαντινά μωσαϊκά που μπορείς να θαυμάσεις κάτω από τον τεράστιο θόλο (πλάτους 43μ.).

  • Το τάγμα των Μεβλεβί έλκει την καταγωγή του από τον μεγάλο Πέρση σούφι μυστικιστή και ποιητή, Μεβλανά Τζελαλαντίν Ρουμί (1207 μ.Χ.), ο οποίος το ίδρυσε, και αποτέλεσε πάντοτε μια ιδιαίτερη έκφραση του θρησκευτικού Ισλάμ.

29/10/19 10:05

Εξερευνώντας την Κωνσταντινούπολη

Μία πόλη εναλλακτική για τις τελευταίες διακοπές του καλοκαιριού, που όμως προσφέρει μια πλειάδα από δραστηριότητες, αξιοθέατα και σημεία που πρέπει να δεις και να κάνεις σε μια επίσκεψή σου, όσο σύντομη μπορεί να είναι αυτή. Από τους Μεβλεβήδες μέχρι τον Βόσπορο υπάρχουν...

must ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook