18.05.2021

  • Παναγιώτου σημείωσε ότι η εισαγωγή συστήματος πληρώνω όσο πετάω αποτελεί τη βασική αρχή εφαρμογής για υλοποίηση των τοπικών προγραμμάτων.

  • Πρόσθεσε ότι σημαντική για τη βιωσιμότητα των συστημάτων παραμένει η ανάγκη ύπαρξης υποδομών επεξεργασίας και τελικής διάθεσης, καθώς και η χρήση τεχνολογιών.

  • Πρόσθεσε ότι , όπως περιγράφεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η αλλαγή προϋποθέτει τη στροφή από το μοντέλο προμήθεια, παραγωγή, κατανάλωση και απόρριψη σε ένα μοντέλο που βασίζεται στο τετράπτυχο επαναχρησιμοποίηση, επισκευή, ανακαίνιση και ανακύκλωση.

  • Η αλλαγή που προτείνεται μέσω της προσέγγισης της Κυκλικής Οικονομίας βασίζεται στη μεγιστοποίηση της απόδοσης των υπαρχόντων πόρων και στη μείωση των απωλειών κατά τη χρήση.

08/05/19 19:14

Επίτροπος Περιβάλλοντος: Η διαχείριση αποβλήτων δεν είναι και τόσο πολύπλοκη

Η κα. Παναγιώτου σημείωσε ότι η εισαγωγή συστήματος «πληρώνω όσο πετάω» αποτελεί τη βασική αρχή εφαρμογής για υλοποίηση των τοπικών προγραμμάτων. Πρόσθεσε ότι σημαντική για τη βιωσιμότητα των συστημάτων παραμένει η ανάγκη ύπαρξης υποδομών επεξεργασίας και τελικής διάθεσης,...

rikNews ·

Επίτροπος Περιβάλλοντος: Η διαχείριση αποβλήτων δεν είναι και τόσο πολύπλοκη

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook