09.05.2021

  • Επιστολές προς τον Δήμαρχο Λευκωσίας, Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β, σε σχέση με την εντολή του να κατεδαφιστούν τα διατηρητέα κτήρια απέναντι από τον υπό ανέγερση Καθεδρικό Ναό.

  • Εκφράζει ακόμα την ετοιμότητα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου να επαναφέρει τις προαναφερόμενες οικοδομές, σύμφωνα με τις υποδείξεις και τους όρους από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Λευκωσίας και σε συμφωνία με αυτές, εντός συμφωνημένου χρονοδιαγράμματος.

  • Εξάλλου, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου απέστειλε δεύτερη επιστολή, ως απάντηση στον Δήμο Λευκωσίας σχετικά με τους όρους που θέτει η Τεχνική Υπηρεσία του και ειδικότερα για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του (εντός 15 ημερών).

  • Σημειώνει ακόμα ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή δεν προχώρησε στην κατεδάφιση των εν λόγω κτιρίων, αλλά στο καθαρισμό και αφαίρεση των επικίνδυνων τμημάτων του συγκροτήματος.

04/02/21 12:29

Επιστολές Αρχιεπισκόπου προς Γιωρκάτζη για την κατεδάφιση των διατηρητέων

Επιστολές προς τον Δήμαρχο Λευκωσίας, Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β, σε σχέση με την εντολή του να κατεδαφιστούν τα διατηρητέα κτήρια απέναντι από τον υπό ανέγερση Καθεδρικό Ναό. Στην πρώτη επιστολή του, ο Προκαθήμενος της Κυπριακής...

rikNews ·

Επιστολές Αρχιεπισκόπου προς Γιωρκάτζη για την κατεδάφιση των διατηρητέων

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook