23.09.2021

  • Είναι σίγουρο ότι οι σχέσεις μας είναι πολύ τεταμένες και η υπόθεση Ναβάλνι είναι ένα από τα χαμηλότερα σημεία τους, δήλωσε ο Ζοζέπ Μπορέλ ενώπιον του ομολόγου του Σεργκέι Λαβρόφ.

  • Το κύριο πρόβλημά μας είναι η απουσία ομαλότητας στις σχέσεις Ρωσίας-ΕΕ (...) είναι μια νοσηρή κατάσταση που δεν εξυπηρετεί κανέναν, δήλωσε εκφράζοντας την επιθυμία για μια ειλικρινή και λεπτομερή συζήτηση με τον Μπορέλ.

  • Η ΕΕ έχει επίσης καταγγείλει τη δηλητηρίαση του Ναβάλνι, τον Αύγουστο στη Σιβηρία, με στρατιωτικό νευροτοξικό παράγοντα ανεπτυγμένο κατά τη σοβιετική περίοδο.

  • Η Ρωσία έχει χαρακτηρίσει ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις της τις ευρωπαϊκές επικρίσεις που καταγγέλλουν τις διώξεις σε βάρος του Ναβάλνι και τη βάναυση καταστολή τις τελευταίες ημέρες των διαδηλώσεων υποστήριξης προς τον αντιπολιτευόμενο.

05/02/21 12:37

Επίσκεψη Ζ. Μπορέλ: Οι σχέσεις Μόσχας - ΕE βρίσκονται «στο χαμηλότερο σημείο» μετά την υπόθεση Ναβάλνι

Οι σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν φθάσει «στο χαμηλότερο σημείο» εξαιτίας της δηλητηρίασης και στη συνέχεια της φυλάκισης του κύριου επικριτή του Κρεμλίνου, δήλωσε σήμερα στη Μόσχα ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας. «Είναι σίγουρο ότι οι...

rikNews ·

Επίσκεψη Ζ. Μπορέλ: Οι σχέσεις Μόσχας - ΕE βρίσκονται «στο χαμηλότερο σημείο» μετά την υπόθεση Ναβάλνι

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook