23.06.2021

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

  • ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (ΑΠΕ-ΜΠΕ)-Βέλγοι επιστήμονες ανακάλυψαν ενδείξεις ότι μερικά βακτήρια που ζουν στο ανθρώπινο έντερο, σχετίζονται με την ψυχική κατάσταση του ανθρώπου και ειδικότερα με την κατάθλιψη.

  • Η νέα επιστημονική έρευνα βρήκε για πρώτη φορά ότι δύο είδη μικροοργανισμών βρίσκονται σε πολύ χαμηλότερες ποσότητες στα καταθλιπτικά άτομα από ό,τι σε όσους έχουν καλή ψυχική υγεία.

  • Πιθανώς αυτό οφείλεται στο ότι τα βακτήρια παράγουν ουσίες που επηρεάζουν τη χημεία του εγκεφάλου και κατ' επέκταση τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά.

  • Εξάλλου, μια άλλη βρετανο-αυστραλιανή επιστημονική ομάδα, που έκανε τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιοτεχνολογίας Nature Biotechnology, ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε πάνω από 100 άγνωστα έως τώρα είδη βακτηρίων του υγιούς ανθρωπίνου εντέρου.

05/02/19 17:52

Ενδείξεις ότι ορισμένα βακτήρια του εντέρου σχετίζονται με την κατάθλιψη

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (ΑΠΕ-ΜΠΕ)- Βέλγοι επιστήμονες ανακάλυψαν ενδείξεις ότι μερικά βακτήρια που ζουν στο ανθρώπινο έντερο, σχετίζονται με την ψυχική κατάσταση του ανθρώπου και ειδικότερα με την κατάθλιψη. Η νέα επιστημονική έρευνα βρήκε για πρώτη φορά ότι δύο είδη μικροοργανισμών βρίσκονται...

υγείαnews ·

Ενδείξεις ότι ορισμένα βακτήρια του εντέρου σχετίζονται με την κατάθλιψη

υγείαnews

Bακτήρια του εντέρου ίσως σχετίζονται με την κατάθλιψη

Η νέα επιστημονική έρευνα βρήκε πρώτη φορά ότι δύο είδη μικροοργανισμών βρίσκονται σε πολύ χαμηλότερες ποσότητες στα καταθλιπτικά άτομα απ’ ό,τι σε όσους έχουν καλή ψυχική υγεία. Η σχέση μικροβίων και ψυχικής υγείας αποτελεί θέμα επιστημονικής συζήτησης εδώ και μερικά χρόνια....

rikNews ·

Bακτήρια του εντέρου ίσως σχετίζονται με την κατάθλιψη

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook