12.05.2021

  • Παρά τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν τις αγροτικές εκτάσεις, η αυξημένη ποσότητα νερού, που εισέρρευσε στα φράγματα, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική για την άμβλυνση της λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

  • Και τα τρία είναι είδη προτεραιότητας, χρήζουν προστασίας και διατήρησης στην ΕΕ (Παράρτημα Ι της Οδηγίας 2009/147/ΕΚ) και φωλιάζουν στη Λίμνη Παραλιμνίου σε αριθμούς που είναι σημαντικοί σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  • Επίσης, στα όρια με τη Ζώνη Ειδικής Προστασίας λειτουργεί Σκοπευτήριο καθώς και πίστα μοτοκρός, για την οποία παρ’ όλα αυτά γίνονται προσπάθειες από τη Λέσχη Φίλων Μοτοσικλέτας Αμμοχώστου για μετακίνησή της σε άλλη περιοχή.

  • Παράλληλα, έντονα παράπονα εκφράζονται από κατοίκους της περιοχής για τις πρακτικές αποξήρανσης της Λίμνης, που έχουν ως αποτέλεσμα μέσα σε σχεδόν τρεις μήνες οι ποσότητες νερού να λιγοστεύουν.

28/04/19 18:11

Ένας υδροβιότοπος χωρισμένος σε… οικόπεδα

«ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ» ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ ΑΠΟ ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΗ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ Η ΛΙΜΝΗ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙΣ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ Το μεγαλύτερο μέρος της λίμνης, δηλαδή το 89,7%, είναι ιδιωτική γη, ενώ το 10,3% περιμετρικά της αποτελεί χαλίτικη...

sigmalive cyprus ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook