15.05.2021

  • Η συμμετοχή της Βρετανίας Η συμμετοχή της Βρετανίας στις Ευρωεκλογές δεν προκάλεσε καμιά έκπληξη, απλώς επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τη βαθιά κρίση στην οποία βρίσκεται η χώρα το τελευταίο διάστημα.

  • Το διακύβευμα της κάλπης κρίνεται υψηλό, αφού στην άνοδο των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων προστέθηκε η πληγή του Brexit, η οποία, παρά τις πολύμηνες προσπάθειες, παραμένει ακόμα ανοιχτή.

  • Η ανακοίνωση της συμμετοχής αποτέλεσε άλλο ένα πλήγμα για το Συντηρητικό Κόμμα, το οποίο ήθελε απεγνωσμένα να αποφύγει τις Ευρωεκλογές, αφού η λαϊκή αγανάκτηση για το πολιτικό αδιέξοδο του Brexit θα μεταφραζόταν σε εκλογικά ποσοστά.

  • Σύμφωνα με τη νεότερη δημοσκόπηση της YouGov, καθαρό προβάδισμα έχει το Brexit Party του Nigel Farage με ποσοστό 27%, αφήνοντας κατά πολύ πίσω του τους Εργατικούς, οι οποίοι προβλέπεται να φτάσουν στο 22%.

12/05/19 18:22

Ένα μίνι δεύτερο δημοψήφισμα

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ BREXIT Ο ΤΡΟΠΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΜΕ ΠΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΤΡΟΠΟ ΕΑΝ ΕΜΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ Ή ΑΛΛΑΞΑΝ ΓΝΩΜΗ Από τις 23 μέχρι τις 26 Μαΐου οι πολίτες της ΕΕ θα κληθούν...

sigmalive cyprus ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook