15.05.2021

  • Σε έναν από τους πιο εφευρετικούς και διορατικούς Ιταλούς αρχιτέκτονες και σχεδιαστές του 20ου αιώνα, τον Τζο Πόντι (Gio Ponti) είναι αφιερωμένη έκθεση που διοργανώνεται το ερχόμενο καλοκαίρι στο Μουσείο Τέχνης του Ντένβερ, στις ΗΠΑ.

  • Για περισσότερα από 60 χρόνια, η πληθωρική προσέγγιση του Τζο Πόντι (1891-1979) εκφράστηκε σε δημόσιες και ιδιωτικές αναθέσεις, κτίρια, εσωτερικές διακοσμήσεις, έπιπλα σε γυαλί, κεραμικά και σερβίτσια.

  • Δάνεια από το Μουσείο Καλών και Διακοσμητικών Τεχνών του Κέρκλαντ και από τους Ρόμπερτ και Λίζα Κέσλερ περιλαμβάνονται επίσης στην έκθεση.

  • Γεννημένος στο Μιλάνο της Ιταλίας το 1891, ο Πόντι ξεκίνησε την καριέρα του, αλλά αναγκάστηκε να διακόψει την πορεία του στο γενικευμένο χάος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

21/02/20 11:35

Έκθεση για τον Τζο Πόντι στο Μουσείο Τέχνης του Ντένβερ

Σε έναν από τους πιο εφευρετικούς και διορατικούς Ιταλούς αρχιτέκτονες και σχεδιαστές του 20ου αιώνα, τον Τζο Πόντι (Gio Ponti) είναι αφιερωμένη  έκθεση που διοργανώνεται το ερχόμενο καλοκαίρι στο Μουσείο Τέχνης του Ντένβερ, στις ΗΠΑ. Για περισσότερα από 60 χρόνια, η πληθωρική...

rikNews ·

Έκθεση για τον Τζο Πόντι στο Μουσείο Τέχνης του Ντένβερ

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook