03.12.2021

  • Για την Ελλάδα υποστήριξε ότι η η ανάκαμψη θα εξαρτηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από την ανάκαμψη του τουρισμού, συμπληρωνόντας ότι τελικώς όλα θα κριθούν από την ταχύτητα της εκστρατείας εμβολιασμών.

  • Προέβλεψε αύξηση των κόκκινων δανείων και απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο διαγραφής χρέους, τονίζοντας ότι για την ΕΚΤ η διαγραφή του δημόσιου χρέους δεν προβλέπεται από τη Συνθήκη.

  • Αναφερομένος στην αύξηση του δημοσίου χρέους η οποία θα προκύψει μετά από τα μέτρα ενίσχυσης που εφαρμόζουν οι εθνικές κυβέρνήσεις υπογράμμισε ότι αποτελεί καθολικό φαινόμενο σε ολόκληρο τον κόσμο.

  • Ωστόσο, όπως ανέφερε, χάρη στα χαμηλά επιτόκια η ικανότητα εξυπηρέτησης αυτού του χρέους - ακόμη και σε τόσο υψηλά επίπεδα - είναι πιο εύκολη από ό,τι πρωτύτερα.

28/01/21 12:48

ΕΚΤ:H οικονομία θα επανέλθει στα μέσα του 2022 στα επίπεδα που ήταν το 2019

Tην εκτίμηση ότι μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους, ίσως προς το τέλος του καλοκαιριού του 2022, το ΑΕΠ της ευρωζώνης θα έχει επιστρέψει στα επίπεδα του 2019, εξέφρασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Φίλιπ Λέιν σε συνέντευξη που παραχώρησε...

rikNews ·

ΕΚΤ:H οικονομία θα επανέλθει στα μέσα του 2022 στα επίπεδα που ήταν το 2019

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook