13.05.2021

  • Αφήνετε το μίξερ και ρίχνετε τους κρόκους σταδιακά στη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα, με κυκλικές κινήσεις, από κάτω προς τα πάνω, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.

  • Για τη γέμιση: Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να έχετε μια σφιχτή σαντιγί.

  • Συνεχίζετε το απαλό ανακάτεμα μέχρι να έχετε ένα λείο ομοιογενές αφράτο μείγμα.

  • Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί πάνω στη λαδόκολλα, φροντίζοντας να το απλώσετε ομοιόμορφα ώστε το πάχος του να είναι περίπου 1 εκ.

08/01/20 15:41

Χριστουγεννιάτικος κορμός

Για το παντεσπάνι: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Στρώνετε μια λαδόκολλα σε μεγάλο λαδωμένο μακρόστενο ταψί. Αλείφετε με μαργαρίνη και τη λαδόκολλα, και το αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μπολ, χτυπάτε καλά τους κρόκους αυγών. Χτυπάτε με το μίξερ τα ασπράδια...

Sigmalive Cooking ·

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook