-
Εκτέλεση για τη σάλτσα: Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το θυμάρι, τον αστεροειδή γλυκάνισο και τα καραμελώνουμε πολύ καλά για περίπου 3-4 λεπτά.
-
Έπειτα, σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
-
Αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε σιγά-σιγά το βούτυρο ανακατεύοντας συνέχεια με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσει πλήρως και να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.
-
Μόλις είναι έτοιμη, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και τη σουρώνουμε.
Αυγό ποσέ και σάλτσα βουτύρου με σπαράγγια
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Αυγό ποσέ και σάλτσα βουτύρου με σπαράγγια
Εκτέλεση για τη σάλτσα: Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το θυμάρι, τον αστεροειδή γλυκάνισο και τα καραμελώνουμε πολύ καλά για περίπου 3-4 λεπτά. Έπειτα, σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί....