18.05.2021

  • Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το Μάιο του 1949, αυτοδίδακτος και “ εμπειρικός” ξεκίνησε μετό απο καλλιτεχνική περιπλάνηση χρόνων να γράφει τραγούδια στα 30 του, με παρότρυνση του Διονύση Σαββόπουλου.

  • Έκτοτε κυκλοφόρησε σειρά δίσκων και συνεργάστηκε με δεκάδες “ μεγάλους” καλλιτέχνες (Γ.Νταλάρας, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Κώστας Μακεδόνας, Ελευθερία Αρβανιτάκη κ.α) ενώ τραγουδούσε και ο ίδιος τα τραγούδια του.

  • Ως “ Ενα τολμηρό ανθολόγιο προσωπικών στοχασμών” χαρακτηρίζει το νέο του βιβλίο ο συγγραφέας, τραγουδοποιός και προσωπικός του φίλος Θωμάς Κοροβίνης, ο οποίος και ανακοίνωσε τον απρόσμενο θάνατό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

  • Ο Γιώργος Ζήκας πέθανε απο ανακοπή καρδιάς, ενώ περπατούσε στους δρόμους της Σαλονίκης πηγαίνοντας προς τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, όπου θα έδινε συνέντευξη για το νεοεκδοθέν βιβλίο του.

08/01/20 18:56

Απεβίωσε ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Ζήκας

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το Μάιο του 1949, αυτοδίδακτος και “ εμπειρικός” ξεκίνησε μετό απο καλλιτεχνική περιπλάνηση χρόνων να γράφει τραγούδια στα 30 του, με παρότρυνση του Διονύση Σαββόπουλου. Έκτοτε κυκλοφόρησε σειρά δίσκων και συνεργάστηκε με δεκάδες “ μεγάλους”...

rikNews ·

Απεβίωσε ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Ζήκας

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook