18.05.2021

  • Εκεί συναντήσαμε τον ιδρυτή του, καθηγητή κοινωνιολογίας στο Queens College, Νίκο Αλεξίου, λίγο αφότου παρέλαβε τα ράφια για τα βιβλία που θα αποτελέσουν τη βιβλιοθήκη του Αποδήμου Ελληνισμού της Αμερικής και συνομιλήσαμε μαζί του.

  • Ήδη έχουμε τα αρχεία των πρώτων 20 συλλόγων, από τους περίπου διακόσιους που υπάρχουν στην Ομογένεια της Μητροπολιτικής Νέας Υόρκης, τα οποία αρχίσαμε να ταξινομούμε.

  • Το αρχείο βρίσκεται επί τέλους σε δικό του χώρο και σε πανεπιστημιακό επίπεδο και επίπεδο CUNY είναι το πρώτο αρχείο Ελληνισμού που περιλαμβάνει και βιβλιοθήκη και μουσειακό χώρο.

  • Επίσης μας δίνεται η δυνατότητα μέσω της έρευνάς μας, πέραν των επισήμων απογραφών της αμερικανικής κυβέρνησης, να κάνουμε προφορικές ιστορίες του Ελληνισμού.

06/08/19 13:09

Απέκτησε στέγη το αρχείο του Ελληνισμού της Αμερικής στο CUNY

Νέα Υόρκη.- Του Αποστόλη Ζουπανιώτη Επτά χρόνια μετά την ίδρυσή του στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Queens College του Δημοτικού Πανεπιστημίου Νέας Υόρκη, το Hellenic American Project Archives Library Museum απέκτησε τη δική του στέγη, στο παλαιό κτήριο της Νομικής Σχολής του...

libblog.ucy.ac.cy ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook