21.07.2019

  • Πρόκειται, σύμφωνα με πρώην μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου, για ένα δύσκολο εγχείρημα, που χρειάζεται χρόνια για να ολοκληρωθεί και είναι ανέφικτο να πραγματοποιηθεί σε μερικούς μόνο μήνες.

  • Άλλο συνεργασία και άλλο συμμαχία Τον διαφορετικό χαρακτήρα μιας στρατιωτικής συνεργασίας από μια συμμαχία, επισημαίνει με δηλώσεις του στη Σ ο διεθνολόγος Χαράλαμπος Χρυσοστόμου, εντοπίζοντας την απόκλιση στην περίπτωση που εκδηλώνεται απειλή ή επίθεση.

  • Το ερώτημα είναι κατά πόσον, οι ξένες δυνάμεις θα τεθούν σε θέση μάχης σε περίπτωση που η Τουρκία υλοποιήσει τις απειλές για επιθετικές ενέργειες εντός της κυπριακής ΑΟΖ ή ακόμα και στην ξηρά.

  • Συμπληρωματικά, αναφέρεται στην αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας των χωρών μελών της ΕΕ που επιχειρεί να πετύχει η Γαλλία μέσω της PESCO (Permanent Structured Cooperation) εφόσον είναι υπέρμαχος της δημιουργίας αυτόνομης ευρωπαϊκής άμυνας ή και ευρωστρατού.

10/03/19 18:12

Ζητείται δίχτυ για την κυπριακή ΑΟΖ

ΟΙ (ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ) ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ - ΓΑΛΛΙΑΣ «ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΙΑΝΟΙ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ» · Ποιος θα θωρακίσει την ΑΟΖ αν η Άγκυρα επιχειρήσει να τρυπήσει ή προκαλέσει θερμό επεισόδιο; · Ποιους στόχους εξυπηρετούν οι στρατιωτικές...

sigmalive cyprus ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook