06.07.2020

  • Όπως γράφει η εφημερίδα Πολίτης, τα αντικείμενα θα επαναπατριστούν σταδιακά και θα εκτίθενται σε αίθουσα του πολυθεματικού μουσείου της Ιεράς Μονής Κύκκου.

  • Σύμφωνα με τον διευθυντή του Μουσείου Κύκκου Στέλιο Περδίκη, μέχρι το Πάσχα αναμένεται να φτάσει στη Κύπρο το πρώτο μεγάλο μέρος της συλλογής.

  • Τόνισε, δε, ότι η Ιερά Μονή Κύκκου προετοιμάζει ειδικό χώρο στο μουσείο για να υποδεχθεί τη συλλογή τα επόμενα χρόνια, καθώς είναι ενήμερος για τις επιθυμίες του Βρετανού συλλέκτη και θα μεριμνήσει να υλοποιηθούν.

  • Ερωτεύτηκα την Ιστορία της Κύπρου πριν καν δω τα όμορφα βουνά της και πριν γνωρίσω τους αξιαγάπητους ανθρώπους της, σημείωσε ο κ. Τζόνσον, υπογραμμίζοντας την ιδιαιτερότητα των κυπριακών αρχαιοτήτων ως μοναδικών στον κόσμο.

30/09/19 19:44

Βρετανός δώρισε τη συλλογή του με κυπριακές αρχαιότητες

Όπως γράφει η εφημερίδα «Πολίτης», τα αντικείμενα θα επαναπατριστούν σταδιακά και θα εκτίθενται σε αίθουσα του πολυθεματικού μουσείου της Ιεράς Μονής Κύκκου. «Νομίζω ότι δεν κάνω κάτι ιδιαίτερο σήμερα, αλλά ελπίζω η πράξη μου να εμπνεύσει κι άλλους συλλέκτες για να ακολουθήσουν...

rikNews ·

Βρετανός δώρισε τη συλλογή του με κυπριακές αρχαιότητες

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook