07.08.2020

  • Το βρετανικό Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας ανέφερε ότι η κυβερνοεπίθεση είναι σε εξέλιξη και ότι οι αρμόδιοι Βρετανοί ειδικοί αμύνονται προστατεύοντας τους στόχους στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως ερευνητικά ινστιτούτα, εργαστήρια κ.ά.

  • Δράστες φέρονται να είναι τα μέλη ομάδας χάκερ γνωστής ως APT29, που έχουν το προσωνύμιο Δούκες, με τη βρετανική υπηρεσία να λέει ότι σχεδόν σίγουρα επιχειρούν ως μέρος των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών ασφαλείας.

  • Ο τότε ηγέτης των Εργατικών είχε χρησιμοποιήσει στην προεκλογική εκστρατεία τα έγγραφα αυτά, λέγοντας ότι αποδείκνυαν πως Συντηρητικοί και Ουάσινγκτον συζητούσαν τη συμμετοχή αμερικανικών ιδιωτικών κεφαλαίων στη λειτουργία του βρετανικού εθνικού συστήματος υγείας NHS.

  • Η δημοσιοποίηση της έκθεσης έχει αναβληθεί πολλές φορές, με πολιτικούς σχολιαστές και στελέχη της αντιπολίτευσης να θεωρούν πως ίσως περιλαμβάνει στοιχεία που θα μπορούσαν να πλήξουν το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα, ισχυρισμό που απορρίπτει η κυβέρνηση.

16/07/20 18:00

Βρετανία: Απόπειρες Ρωσίας για επηρεασμό εκλογών και κλοπή πληροφοριών για εμβόλιο κορονοϊού

Το βρετανικό Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας ανέφερε ότι η κυβερνοεπίθεση είναι σε εξέλιξη και ότι οι αρμόδιοι Βρετανοί ειδικοί αμύνονται προστατεύοντας τους στόχους στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως ερευνητικά ινστιτούτα, εργαστήρια κ.ά. Δράστες φέρονται να είναι τα μέλη ομάδας...

rikNews ·

Βρετανία: Απόπειρες Ρωσίας για επηρεασμό εκλογών και κλοπή πληροφοριών για εμβόλιο κορονοϊού

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook