24.01.2021

  • Αφού απομάκρυναν περίπου 3 χιλιάδες ανθρώπους σε ακτίνα 300 μέτρων γύρω από την περιοχή της εμβληματικής πλατείας Αλεξάντερπλατς, οι Αρχές κατάφεραν τελικά να εξουδετερώσουν τη βόμβα, παρά τα πρώτα τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισαν.

  • Οι Γερμανοί έχουν μεγάλη πείρα σε τέτοιου είδους καταστάσεις, αφού πολύ συχνά ανακαλύπτονται στη χώρα βόμβες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που δεν εξερράγησαν ποτέ.

  • Το Σεπτέμβριο του 2017, στη Φρανκφούρτη, οι Αρχές προχώρησαν στη μεγαλύτερη εκκένωση μετά το 1945, αφού βρέθηκε μια βρετανική βόμβα βάρους 1,4 τόνων.

  • Το Βερολίνο βομβαρδίστηκε ανηλεώς από τους Συμμάχους κατά τη διάρκεια του πολέμου και ιδίως την άνοιξη του 1945, με αποτέλεσμα να καταστραφεί το ένα τρίτο των κτιρίων και να σκοτωθούν χιλιάδες άνθρωποι.

15/06/19 15:56

Βερολίνο: Εξουδετέρωση βόμβας του Β’ ΠΠ

«Ο πυροκροτητής καταστράφηκε με επιτυχία. Αίρουμε σταδιακά τις απαγορεύσεις. Σύντομα θα μπορέσετε να επιστρέψετε στα διαμερίσματά σας» ανέφερε σε μήνυμά της στο Twitter η Αστυνομία τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Αφού απομάκρυναν περίπου 3 χιλιάδες ανθρώπους σε ακτίνα 300...

rikNews ·

Βερολίνο: Εξουδετέρωση βόμβας του Β’ ΠΠ

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook