21.11.2019

  • Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει επανειλημμένα επιτεθεί στους οίκους Moody`s, Standrard & Poor`s και Fitch για τις επικρίσεις που διατυπώνουν σε βάρος της τουρκικής οικονομίας.

  • Η Moody`s ανακοίνωσε την Παρασκευή την περαιτέρω υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Τουρκίας στην βαθμίδα Β1 από Ba3, διατηρώντας παράλληλα αρνητική προοπτική.

  • Η απόφαση δεν συμβαδίζει με τους βασικούς δείκτες της τουρκικής οικονομίας και ως εκ τούτου εγείρει ερωτηματικά για την αντικειμενικότητα και την αμεροληψία της ανάλυσης του οργανισμού, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου.

  • Σύμφωνα με την αξιολόγηση του αμερικανικού οίκου, ο κίνδυνος κρίσης στο ισοζύγιο πληρωμών συνεχίζει να αυξάνεται και μαζί του και ο κίνδυνος αθέτησης πληρωμών από πλευράς του τουρκικού κράτους.

17/06/19 16:29

Tουρκικό ΥΠΟΙΚ: Η υποβάθμιση από Moody's δεν συμβαδίζει με τους δείκτες της τουρκικής οικονομίας

"Η απόφαση δεν συμβαδίζει με τους βασικούς δείκτες της τουρκικής οικονομίας και ως εκ τούτου εγείρει ερωτηματικά για την αντικειμενικότητα και την αμεροληψία της ανάλυσης του οργανισμού", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου. Η Moody`s ανακοίνωσε την...

rikNews ·

Tουρκικό ΥΠΟΙΚ: Η υποβάθμιση από Moody's δεν συμβαδίζει με τους δείκτες της τουρκικής οικονομίας

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook