30.10.2020

  • Την κ. Σακελλαροπούλου υποδέχθηκαν ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Περιοχών, Κώστας Χαμπιαούρης, ο Πρόεδρος του συμπλέγματος Κοινοτήτων Σολέας και Κοινοτάρχης Ευρύχου, Ξενοφών Ξενοφώντος καθώς και αντιπροσωπεία τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

  • Σημειώνεται ότι ο ιερός ναός του Αγίου Νικολάου είναι μία από τις εννέα τοιχογραφημένες εκκλησίες τού Τροόδους, οι οποίες έχουν ανακηρυχθεί μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 1985.

  • Ξεχωριστή για τη μοναδικότητά της είναι η τοιχογραφία της Γεννήσεως του Χριστού στην οποία η Κυρία Θεοτόκος παριστάνεται να θηλάζει τον αρτιγέννητο Ιησού.

  • Η αρχιτεκτονική του Αγίου Νικολάου της Στέγης είναι σταυροειδής εγγεγραμμένος με τρούλο και πήρε το όνομά του από τη δεύτερη ξύλινη οροφή με επίπεδη πλακά.

22/09/20 18:06

Τον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Στέγης στην Κακοπετρία, επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας

Ανακοίνωση από την Ιερά Αρχιεπισκοπή αναφέρει ότι «την ξενάγηση στον ναό και τον χώρο ανέλαβε η Αρχαιολογική Λειτουργός, Φρύνη Χατζηχριστοφή, ενώ ο εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, ο θεολόγος π. Μιχαήλ Νικολάου παρουσίασε εν συντομίᾳ τη λειτουργική χρήση του ναού...

rikNews ·

Τον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Στέγης στην Κακοπετρία, επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook