10.07.2020

  • Συγκεκριμένα, η απόφαση ακολουθεί την αξιολόγηση της κατάστασης εφαρμογής των συμφωνιών του Μινσκ κατά τη βιντεοδιάσκεψη των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 19ης Ιουνίου 2020.

  • Δεδομένου ότι δεν έχει ακόμη επιτευχθεί πλήρης εφαρμογή (έπρεπε να είχε γίνει στα τέλη του 2015), οι ηγέτες της ΕΕ έλαβαν την πολιτική απόφαση να ανανεώσουν τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

  • Τέλος, οι κυρώσεις περιορίζουν περαιτέρω την πρόσβαση της Ρωσίας σε ορισμένες ευαίσθητες τεχνολογίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον ενεργειακό τομέα της Ρωσίας, για παράδειγμα στην παραγωγή και την εξερεύνηση πετρελαίου.

  • Το Συμβούλιο σημειώνει ότι οι κυρώσεις περιορίζουν την πρόσβαση σε πρωτογενείς και δευτερογενείς κεφαλαιαγορές της ΕΕ για ορισμένες ρωσικές τράπεζες και εταιρείες και απαγορεύουν ορισμένες μορφές οικονομικής ενίσχυσης και μεσιτείας έναντι ρωσικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

29/06/20 21:01

Το Συμβούλιο ανανέωσε για έξι μήνες τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Συγκεκριμένα, η απόφαση ακολουθεί την αξιολόγηση της κατάστασης εφαρμογής των συμφωνιών του Μινσκ κατά τη βιντεοδιάσκεψη των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 19ης Ιουνίου 2020. Δεδομένου ότι δεν έχει ακόμη επιτευχθεί πλήρης εφαρμογή (έπρεπε να είχε γίνει στα τέλη του...

rikNews ·

Το Συμβούλιο ανανέωσε για έξι μήνες τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook