16.02.2019

  • Τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις επιβαρύνει και η φιλική στάση των Αμερικανών απέναντι στους Κούρδους της Συρίας, τους οποίους ο Ερντογάν χαρακτηρίζει ως τρομοκρατική οργάνωση και επικαλέστηκε για να εισβάλει στο Αφρίν.

  • Γι’ αυτό και ο Τραμπ μέσω της οικονομικής πίεσης που ασκεί προσπαθεί να συμμορφώσει τον Ερντογάν και τον καλεί να επιλέξει στρατόπεδο: Ρωσία ή ΝΑΤΟ, Ιράν ή Σαουδική Αραβία - Αίγυπτος και οι άλλες σουνιτικές δυνάμεις.

  • Ο Ερντογάν προσπάθησε να κάνει ένα ανατολίτικο παζάρι, επιδιώκοντας ανταλλαγή του πάστορα με τον Γκιουλέν, ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος των ΗΠΑ.

  • Η βαθύτερη αιτία όμως της σύγκρουσης Τουρκίας-ΗΠΑ είναι ότι η Τουρκία προσπαθεί να πατήσει σε δύο βάρκες: Ακροβατεί επικίνδυνα ανάμεσα σε ΝΑΤΟ - ΗΠΑ και Ρωσία.

12/08/18 18:22

Το κουμπί που απειλεί να πατήσει ο Τραμπ

ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ Η τουρκική οικονομία αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα του Ερντογάν και το κουμπί το οποίο απειλεί να πατήσει ο Τραμπ προκειμένου να τον εξαναγκάσει να συμμορφωθεί σε μια σειρά από ζητήματα που αποτελούν αγκάθια...

sigmalive cyprus ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook