08.08.2022

  • Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα θα παράσχει νέες τεχνικές λύσεις για την πραγματοποίηση υψηλής ποιότητας, επιτόπιων ατμοσφαιρικών μετρήσεων στην κατώτερη τροπόσφαιρα (0-2 χλμ.) με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) του Ινστιτούτου Κύπρου.

  • Υπενθυμίζεται ότι το Ινστιτούτο Κύπρου συντονίζει, επίσης, τις επιστημονικές δραστηριότητες της πρωτοβουλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας για την Κλιματική Αλλαγή στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

  • Το εν λόγω Κέντρο θα έχει ως κύριο αντικείμενο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής αλλά και παγκοσμίως.

  • Τα νέα συστήματα αισθητήρων αυτών των μη επανδρωμένων αεροσκαφών θα δοκιμαστούν μέσω μιας εντατικής εκστρατείας στο δάσος του Αμαζονίου.

11/09/19 21:33

Το Ινστιτούτο Κύπρου συμμετέχει στις προσπάθειες προστασίας του Αμαζονίου

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αποστολή του προγράμματος (CURE-3AB) είναι η παραγωγή υψηλής ποιότητας μετρήσεων για την παρουσία βασικών ατμοσφαιρικών ρύπων που σχετίζονται με την ποιότητα του αέρα και την κλιματική αλλαγή στην καρδιά της λεκάνης του Αμαζονίου. Αξιοποιώντας...

rikNews ·

Το Ινστιτούτο Κύπρου συμμετέχει στις προσπάθειες προστασίας του Αμαζονίου

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook