18.07.2019

  • Οπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πριν από 20 χρόνια, την 1η Ιανουαρίου 1999, 11 χώρες της ΕΕ εγκαινίασαν και εισήγαγαν κοινή νομισματική πολιτική υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

  • Η Επιτροπή κάνει λόγο για ιστορική στιγμή που αποτέλεσε ορόσημο για ένα ταξίδι που ξεκίνησε με γνώμονα τη φιλοδοξία εξασφάλισης σταθερότητας και ευημερίας στην Ευρώπη.

  • Εχει αποφέρει ευημερία και προστασία στους πολίτες μας και πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί, δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

  • Ως ένας από τους υπογράφοντες τη Συνθήκη του Μάαστριχτ που παραμένουν πολιτικά ενεργοί σήμερα, θυμάμαι τις σκληρές και ιστορικές διαπραγματεύσεις για τη δρομολόγηση της Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης.

04/01/19 06:33

Το Ευρώ έγινε 20 χρονών

Οπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πριν από 20 χρόνια, την 1η Ιανουαρίου 1999, 11 χώρες της ΕΕ εγκαινίασαν και εισήγαγαν κοινή νομισματική πολιτική υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η Επιτροπή κάνει λόγο για "ιστορική στιγμή που αποτέλεσε...

rikNews ·

Το Ευρώ έγινε 20 χρονών

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook