20.06.2019

  • Το ερώτημα είναι κατά πόσον αυτή η εξέλιξη επηρεάζει την Κύπρο και σε ποια έκταση, καθώς και τις σχέσεις Τουρκίας - ΗΠΑ και της Τουρκίας με τη Συρία, το Ιράν, τη Ρωσία και το Ισραήλ.

  • Στο σημείο αυτό επισημαίνουμε: Α. Κατά πόσον θα εμπλακεί στο παιχνίδι ο συριακός στρατός, ο οποίος υποστηρίζεται από τους Ρώσους, για να καταλάβει εδάφη που εποφθαλμιούν οι Τούρκοι και κατέχουν σήμερα οι Κούρδοι.

  • Η Κύπρος, το Ισραήλ και η Ελλάδα βολεύονται, εάν η αποχώρηση των 2 χιλιάδων Αμερικανών από τη Συρία οδηγήσει την Άγκυρα σ’ έναν πόλεμο τριβής με τους Κούρδους ή με τη Συρία.

  • Εάν υπάρξει άμεση επαφή μεταξύ τουρκικών και συριακών στρατευμάτων, θα έχουμε πλέον πόλεμο μεταξύ δύο κρατών και ο ισχυρισμός περί ζώνης ασφαλείας της Άγκυρας στη Συρία, για σκοπούς καταπολέμησης της τρομοκρατίας, θα εκμηδενιστεί.

30/12/18 18:23

Το δόλωμα των ΗΠΑ και το τείχος του EastMed

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΕ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ ΕΥΝΟΟΥΝ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ, Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ, Ο “ΑΞΟΝΑΣ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ”, Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΦΘΟΡΑΣ · Είναι πιθανός ένας τουρκο-συριακός πόλεμος · Το παιχνίδι Ρωσίας...

sigmalive cyprus ·

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook