31.05.2020

  • Ο Σπύρος Βρυώνης (1928-2019), από τους κορυφαίους βυζαντινολόγους του 20ού αιώνα, γεννήθηκε στο Μέμφις του Τεννεσί, των Ηνωμένων Πολιτειών, από οικογένεια κεφαλληνιακής καταγωγής.

  • Μετά τις πτυχιακές του σπουδές στο Southwestern College (το σημερινό Rhodes College) συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Harvard, από όπου πήρε και το διδακτορικό του, το 1956.

  • Κατείχε τη θέση του διευθυντή του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, από όπου αποχώρησε με τον τίτλο του Ομότιμου καθηγητή του Ελληνικού πολιτισμού.

  • Πραγματοποίησε μεταδιδακτορική έρευνα στο Dumbarton Oaks και δίδαξε σε αμερικανικά πανεπιστήμια, ξεκινώντας από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, αλλά και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

13/03/19 13:14

Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Παν. Κύπρου: Βαθύτατη Θλίψη για τον θάνατο του Σπύρου Βρυώνη

Τα μέλη του διδακτικού προσωπικού του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου εκφράζουν τη βαθύτατή τους θλίψη για τον θάνατο του Σπύρου Βρυώνη, που αποτελεί μια μεγάλη απώλεια για την κοινότητα των Ελλήνων ιστορικών και τη διεθνή ιστοριογραφία. Ο Σπύρος...

ΠαιδείαNews ·

Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Παν. Κύπρου: Βαθύτατη Θλίψη για τον θάνατο του Σπύρου Βρυώνη

ΠαιδείαNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook