28.05.2020

  • Η νεκροψία δεν έδειξε τα ακριβή αίτια θανάτου και ως εκ τούτου, λήφθηκαν δείγματα για περαιτέρω εξετάσεις, τα οποία θα αποσταλούν και στην Ελλάδα για εξειδικευμένες αναλύσεις.

  • Η φώκια μεταφέρθηκε άμεσα μετά την ανεύρεσή της στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες (ΚΥ) όπου και διενεργήθηκε σήμερα νεκροψία από το επιστημονικό προσωπικό των ΚΥ, στην παρουσία Λειτουργών των Τμημάτων Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών και Δασών.

  • Στόχος της επιχείρησης αυτής ήταν η δημιουργία κατάλληλου περιβάλλοντος για τη Μεσογειακή Φώκια, ούτως ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί με ασφάλεια τον χώρο αυτό, προσθέτει.

  • Με την ένταξη της Κύπρου, εντάχθηκαν στο ευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000, θαλάσσιες περιοχές οι οποίες είναι σημαντικές για τη διατήρηση και προστασία των θαλάσσιων προστατευόμενων ειδών, συμπεριλαμβανομένης της Μεσογειακής Φώκιας.

22/05/19 21:41

Τμήμα Αλιείας:Δεν ξεκαθάρισαν τα αίτια θανάτου της φώκιας

Το Τμήμα εκφράζει τη λύπη του για το θλιβερό γεγονός του χαμού της φώκιας και σημειώνει πως προσωπικό του, έπειτα από πληροφορία για ανεύρεση νεκρής φώκιας στην Πάφο, μετέβη άμεσα στην περιοχή όπου και εξακρίβωσε την παρουσία νεκρής φώκιας. "Η νεκροψία δεν έδειξε τα ακριβή...

rikNews ·

Τμήμα Αλιείας:Δεν ξεκαθάρισαν τα αίτια θανάτου της φώκιας

rikNews

Σχετικά Θέματα

×
Ακολουθήστε το Palo στο Facebook